Joogatunnit

astanga

Astanga

Astangajooga mielletään yleensä hyvin fyysiseksi joogamuodoksi. Astangan virtaavat ja jopa akrobatiaa muistuttavat liikkeet tuovat nopeasti kehoon voimaa ja liikkuvuutta...

Lue lisää
easyflow

Easy flow

Easy flow on hidastempoinen tunti, jossa jokaisen on helppo pysyä mukana. Tunnilla tehdään paljon avaavia liikkeitä, haastetaan tasapainoa ja vahvistetaan kehoa, rentoutumista unohtamatta...

Lue lisää
flow

Flow

Flow on virtaava joogamuoto, jossa asanat vaihtuvat hengityksen tahdissa. Tunnilla tehdään usein hengitys-, lihasvoima- ja tasapainoharjoituksia, sekä kehon joustavuutta ja liikkuvuutta lisääviä asanoita...

Lue lisää
yin2

Yin

Yin jooga on rauhallinen joogamuoto, jossa pitkäkestoisissa asanoissa rentoutetaan kehoa hengityksen avulla. Se sopii jokaiselle, joka haluaa pysähtyä hoitamaan kehoa ja mieltä.

Lue lisää
lempea_iltajooga

Lempeä iltajooga

Lempeä iltajooga on sanansa mukaisesti lempeä, koko kehoa rauhoittava jooga, joka sopii myös vasta-alkajille. Tunti on täydellinen tapa päättää kulunut viikko ja kaunis tapa aloittaa alkava viikko.

Lue lisää
JÄYKÄN JÄTKÄN JOOGA

Jäykän jätkän jooga

Jäykän jätkän jooga on miesten oma joogatunti, jossa asentosarja pohjautuu astangajoogaan. Asennot ovat helpotettuja ja ne ovat muokattavissa jokaiselle sopivaksi.

Lue lisää

Astangajooga mielletään yleensä hyvin fyysiseksi joogamuodoksi. Astangan virtaavat ja jopa akrobatiaa muistuttavat liikkeet tuovat nopeasti kehoon voimaa ja liikkuvuutta, mutta se on vain murto-osa astangan monipuolisesta harjoittelumenetelmästä. Astangassa yhdistyy fyysisen tekemisen ja asanoissa rentoutumisen myötä tasapaino, joka tuo meditatiivisen mielen ja raukean olotilan tunnin jälkeen. Ennen astangatunnille osallistumista suositellaan käymään aloituskurssi.

Oma harjoitus​ tarkoittaa, että salissa ei ole ohjaajaa vaan jokainen tekee omaa, henkilökohtaista harjoitusta. Oman harjoituksen tunteja on joinakin arkiaamuina. Nämä tunnit vaativat sen, että osaat ulkoa vähintään aurinkotervehdykset. Arkiaamuissa käy yleensä vakioporukka, joten voit kysyä tarpeen tullen apua muilta harjoittelijoilta.

Vedetty tunti ​tarkoittaa, että ohjaaja vetää tunnin suullisesti ja jokainen seuraa ohjeistusta samanaikaisesti. Voit lopettaa harjoituksen missä vaiheessa tahansa ja siirtyä omatoimisesti loppuliikkeiden kautta loppurentoutukseen. Ohjaaja antaa lisää ohjeistusta ennen tunnin alkua. Tunnit sopivat kaiken tasoisille harjoittelijoille.

Mysore ​tarkoittaa tuntia, jossa ohjaaja on paikalla, mutta jokainen harjoittelija tekee omaa harjoitusta omassa tahdissa. Ohjaaja avustaa ja neuvoo aina tarpeen vaatiessa. Mysoretunneilla jokainen pääsee tekemään sen mukaan mikä itselle on milloinkin tarpeen ja näillä tunneilla on mahdollisuus saada henkilökohtaisempaa opastusta. Näin harjoitusta pääsee syventämään ja matka oman elämän ja sisimmän syövereihin voi alkaa! Tunnit sopivat kaiken tasoisille harjoittelijoille.

Easy flow on hidastempoinen tunti, jossa jokaisen on helppo pysyä mukana. Tunnilla tehdään paljon avaavia liikkeitä, haastetaan tasapainoa ja vahvistetaan kehoa, rentoutumista unohtamatta. Tunti päättyy aina pitkään ja rauhalliseen rentoutukseen, jossa kehon ja mielen annetaan levätä. Tämä tunti on täydellinen sinulle, joka olet vasta aloittanut joogan ja haluat rauhassa opetella erilaisia asanoita. Suosittelemme ennen tunnille tuloa, että olet käynyt flow-joogan alkeiskurssin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Flow on virtaava joogamuoto, jossa asanat vaihtuvat hengityksen tahdissa. Tunnilla tehdään usein hengitys-, lihasvoima- ja tasapainoharjoituksia, sekä kehon joustavuutta ja liikkuvuutta lisääviä asanoita. Harjoitus parantaa kehonhallintaa ja se avaa kehoa, tehden olosta rauhallisen, mutta energisen. Tunti päättyy aina rentouttavaan savasanaan, jonka jälkeen olo on ihanan rauhoittunut. Tunti on tarkoitettu jo hieman joogaa aikaisemmin tehneille, tai flow-jooga alkeiskurssin käyneille.

Yin jooga on rauhallinen joogamuoto, jossa pitkäkestoisissa asanoissa rentoutetaan kehoa hengityksen avulla. Se sopii jokaiselle, joka haluaa pysähtyä hoitamaan kehoa ja mieltä.

Yin jooga on synnyttänyt suuren suosion viime vuosien aikana. Eikä ihme, sillä se rauhoittaa meidän parasympaattista hermostoa ja sen vuoksi se toimii mainiona vastapainona hektiselle arjelle. Harjoitus pyrkii vaikuttamaan sidekudoksiin, niveliin ja jänteisiin, tehden kehosta liikkuvan ja joustavan. Harjoituksessa keskitytään usein lantionseudun alueelle, sillä lantio on kehomme voimapesä, joka usein on myös jumissa. Hengityksen avulla pyritään rentouttamaan kehoa mahdollisimman paljon ja luomaan meditatiivinen tila harjoitukselle. Harjoituksen jälkeen keho tuntuu levolliselta ja mieli rauhoittuneelta.

Yin jooga on upea väline pitämään omasta hyvinvoinnista huolta ja se sopii helppoutensa vuoksi ihan jokaiselle. Harjoituksen aikana käytetään erilaisia apuvälinetä tukemaan asanoita. Usein harjoituksessa on mukana lempeä musiikki ja joskus saatat kuulla äänimaljojen suloista sointia.

Lempeä iltajooga on sanansa mukaisesti lempeä, koko kehoa rauhoittava jooga, joka sopii myös vasta-alkajille. Tunti on täydellinen tapa päättää kulunut viikko ja kaunis tapa aloittaa alkava viikko. Tunnilla tehdään lempeitä liikkeitä, rauhallisen hengityksen tahdissa ja tunnilla käytetään paljon yin -tyyppisiä asanoita. Tunti ei seuraa tiettyä kaavaa vaan tuntien teemat vaihtelevat jatkuvasti. Tunnilla saatat hengittää rauhallisesti kynttilämeren keskellä tai kuunnella rauhoittavaa äänimaailmaa. Tunnin jälkeen keho on levollinen ja rauhoittunut päivän askareista.

Jäykän jätkän jooga on miesten oma joogatunti, jossa asentosarja pohjautuu astangajoogaan. Asennot ovat helpotettuja ja ne ovat muokattavissa jokaiselle sopivaksi. Tämä jooga on tarkoitettu jokaiselle miehelle, joka kokee haluavansa lisää voimaa ja liikkuvuutta kehoonsa. Saatat huomata myös mielessä raukeuden tunnetta tunnin päätteeksi. Tunnilla hiki virtaa rentoa meininkiä unohtamatta.