Opettajien esittelyt

“Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa.
Se tekee  elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.”

Kaisa

Kaisa

Kaisa oli hyvin epäileväinen ensi kertaa joogamatolle astuessaan. Höpöhöpö hommalta kuulostava jooga muutti Kaisan ajatukset kertaheitolla. Tuolloin kiireinen ja stressaava yrittäjän arki sai juuri sitä mitä Kaisa oli tiedostamattaan etsinyt ja astangajooga löytyi kuin lahjana avuksi tasapainottamaan elämää. Pian astanga vei Kaisan sydämen kokonaan, hän myi omaisuutensa ja lähti Intiaan, Yoga Gurukulaan, opiskelemaan astangajoogaa. Sieltä hän on saanut oppinsa opettajaltaan, Vijaya Kumar Manjalta. Nyt Kaisa on opettanut jo useamman vuoden joogaa Porvoossa ja into opettamiseen vain kasvaa. Kaisa rakastaa käsilläseisontaa, myöhäisiä aamupaloja ja mökkeilyä. Kaisan energinen luonne on tuonut Kaisan fyysisen astangajoogan pariin, mutta siitä huolimatta sama laji on opettanut Kaisaa rauhoittumaan ja arvostamaan elämän pieniä asioita. Onnea Kaisalle on aikaiset aamut, kun luonto heräilee ja ihmiset vielä nukkuu.
Mitä jooga on opettanut sinulle?:
“Joogaharjoitusten kautta me voidaan kokea jotain sellaista, mitä ei voida mielellä pakottaa, silmin nähdä tai käsin koskea. Jooga on myös opettanut sen, että opittavaa on todella paljon!”

Sanni

Sanni

Ei ole ihme, että Sanni on päätynyt juuri Flow-joogan pariin. Siinä asanat virtaavat välillä kuin tanssi ja tanssia rakastavalle Sannille Flow tuntuu juuri omimmilta. Ei kuitenkaan pidä sotkea flow-joogaa tanssiin, sillä sitä se ei ole. Mutta samanlaisen, kehossa virtaavan tunteen, Sanni löytää molemmista, itselleen rakkaista lajeista. Välillä arki pienen lapsen kanssa käy hektiseksi ja silloin Sanni maadoittaa itseään mieluummin Yin-joogan parissa. Sannin leikkisä luonne ja mukaansa tempaava tapa ohjata joogaa saa jokaisen tuntemaan olonsa kotoisaksi joogamatolla. Sanni on kouluttautunut joogaohjaajuuden lisäksi teatteri-ilmaisunohjaajaksi ja liikunnanohjaajaksi. Nämä kaikki ammatit näkyvät Sannin joogatunneilla; ohjaus on selkeää ja Sanni osaa ottaa huomioon variaatioita tarvitsevat oppilaat. Kotoa Sannin voi löytää pelaamasta lautapelejä tai saunan lauteilta.
Mitä jooga on opettanut sinulle:
“Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa. Se tekee elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.”

Riku

Riku

Riku ohjaa Jäykän Jätkän Joogaa, joka pohjautuu astangajoogan asentosarjaan. Astangajooga on lähellä Rikun sydäntä ja sen parissa Riku on puuhastellut vuodesta 2011 niin Suomessa kuin Intiassakin opettajansa Vijaya Kumar Manjan johdolla. Rikun ammatti musiikin maisterina on vienyt Rikua pienistä klubeista Suomen suurimmille festarilavoille. Jooga on toiminut hyvänä tasapainottajana aina keikkarupeaman jälkeen. Rikun rento elämänasenne näkyy hänen ohjauksessaan ja tunnin jälkeen voit jäädä jutustelemaan Rikun kanssa mistä vain. Tämä papupata ei hevillä hiljene! Riku viihtyy luonnossa ja työhuoneella luoden musiikista taideteoksia.
Mitä jooga on opettanut sinulle?
“Itsensä, muiden ja koko maaliman hyväksyminen juuri sellaisena kuin ne ovat ja näyttäytyvät ei ole aina keikkein iisein tehtävä. Joogan tiede on luonut päivittäistä hyväksymistä ja ymmärrystä kaikkea tätä, eli elämää kohtaan.”

Catharina

Catharina

Catharinan varhaiset aamut lähtevät liikkeelle joogamatolta, vaikka vielä jokunen vuosi sitten hän oli sitä mieltä, että ei ole lainkaan aamuihminen. Hän opettaa astangajoogaa aina maanantai-iltaisin ja tuurailee myös muita astangatunteja. Catharinan taitavat kädet näkyvät niin joogatunneilla lempeinä avustuksina, taiteen parissa maalauksissa ja joogatunnin jälkeen voit nauttia teetä hänen tekemistä teekupeista. Catharina loihtii myös joogakasseja ja kaikkea muuta, mitä voit ihastella Jooga Porvoon tiloissa!
Mitä jooga on opettanut sinulle?
“ Jooga on opettanut minua kuuntelemaan ja ymmärtämään itseäni. Elämä muuttuu jatkuvasti, joten joogasta löytyy loistavat työkalut mukautua muutoksiin ja hyväksyä elämä sellaisena kuin se milloinkin on.”