Opettajien esittelyt

Kaisa Kantola

Kaisa on Jooga Porvoon toinen perustajajäsen ja astangajooga-ohjaaja.

Kaisa oli hyvin epäileväinen ensi kertaa joogamatolle astuessaan, mutta ennakkoluulot joogasta muuttuivat sillä samalla hetkellä. Astangajooga löytyi kuin lahjana tasapainottamaan tuolloin kiireistä ja stressaavaa yrittäjän arkea. Pian astanga vei Kaisan sydämen kokonaan, hän myi omaisuutensa ja lähti Intiaan, Yoga Gurukulaan, opiskelemaan astangajoogaa. Sieltä hän on saanut oppinsa opettajaltaan, Vijaya Kumar Manjalta. Nyt Kaisa on opettanut jo useamman vuoden joogaa Porvoossa. Kaisan energinen luonne on tuonut Kaisan fyysisen astangajoogan pariin, mutta sama laji on opettanut Kaisaa myös rauhoittumaan ja arvostamaan elämän pieniä asioita.

”Jooga on opettanut minulle, että jooga voi olla joka hetkessä mukana. Usein se toimii elämän ohjenuorana ja parhaimmillaan se tuo pieniä autuudenhetkiä kiireisen lapsiarjen keskelle.”

​​Sanni Pekkala

Sanni on Jooga Porvoon toinen perustajajäsen ja flowjooga-ohjaaja.

Tanssia rakastavalle Sannille Flow tuntuu juuri omimmilta, koska siinä asanat virtaavat kuin tanssi. Välillä arki pienten lasten kanssa käy hektiseksi ja silloin Sanni maadoittaa itseään restoratiivisen joogan parissa. Sannin leikkisä luonne ja mukaansa tempaava tapa ohjata joogaa saa jokaisen tuntemaan olonsa kotoisaksi joogamatolla. Sanni on kouluttautunut joogaohjaajuuden lisäksi teatteri-ilmaisunohjaajaksi ja liikunnanohjaajaksi. Tämä näkyy Sannin joogatunneilla; ohjaus on selkeää ja Sanni osaa ottaa huomioon variaatioita tarvitsevat oppilaat.

”Jooga on opettanut luottaamaan. Luottamaan siihen, että elämä kantaa ja koko ajan ei tarvitse olla kontroilloimassa asioita. Itselleni on vaikea luopua asioista ja jooga on antanut uskoa, että anna mennä vaan, jotain parempaa on luvassa. Joogalla on vielä paljon opetettavaa itselleni, matka jatkuu.”

Catharina Forsström

Catharinan varhaiset aamut lähtevät liikkeelle joogamatolta, vaikka vielä jokunen vuosi sitten hän oli sitä mieltä, että ei ole lainkaan aamuihminen. Hän opettaa astangajoogaa aina maanantai-iltaisin ja tuurailee myös muita astangatunteja. Catharinan taitavat kädet näkyvät niin joogatunneilla lempeinä avustuksina, taiteen parissa maalauksissa ja joogatunnin jälkeen voit nauttia teetä hänen tekemistä teekupeista. Catharina loihtii myös joogakasseja ja kaikkea muuta, mitä voit ihastella Jooga Porvoon tiloissa!

”Jooga on opettanut minua kuuntelemaan ja ymmärtämään itseäni. Elämä muuttuu jatkuvasti, joten joogasta löytyy loistavat työkalut mukautua muutoksiin ja hyväksyä elämä sellaisena kuin se milloinkin on.”

Annika

Annika koukuttui yin joogaan heti ensi kerrasta. Yin opetti uuden tavan arjessa rentoutumiseen. Se toi elämään lisää pysähtymistä, hetkessä olemista ja kehon kuuntelua. Annika hakeutui ohjaajakoulutukseen uteliaisuudesta ymmärtää syvemmin siitä, miksi jooga ja erityisesti yin jooga tuntui niin hyvältä. Ohjaus muille ei ollut tavoitteena, mutta yksi asia johti toiseen, ja 2020 alkaen hän on ohjannut yiniä Jooga Porvoossa.

Annika on valmistunut RYT 200h Yin joogaohjaajaksi ja opiskelee jatkuvasti lisää. Joogan lisäksi vapaa-ajalla hän viihtyy perheen kanssa mökillä ja koirien kanssa lenkillä. Matkustelu ja musiikki ovat myös iso osa elämää.

Annikan tunneilla välittyy levollisuus, mutta samalla myös ilo ja rentous.

”Jooga on opettanut pysähtymistä, olemista ja hellittämistä, hyväksymistä, aitoa läsnäoloa ja kehon kuuntelua. Yin ei ole välttämättä passiivista, vaan laittaa tehokkaaasti kehon aineenvaihdunnan liikkeelle, samalla kun mieli rentoutuu”.

CBBFC397-6DDC-4A9B-AC7A-C70E8992C0B9_1_201_a

Liisa Laine

Liisa Laine on hiljattain Porvooseen kotiutunut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja markkinoinnin monitoiminainen. Lappeenrannasta alunperin kotoisin oleva Liisa on Suomen lisäksi ehtinyt asua, kouluttautua ja työskennellä kolmessa eri maassa; Englannissa, Australiassa ja Kanadassa. Vuonna 2013 Liisa muutti Australiasta Kanadan vuorille ja samalla siirtyi business maailmasta ensiavun ja vuoristoturvallisuuden tehtäviin, jolloin myös ura joogaopettajana alkoi.
 
Liisa on opettanut joogaa lähes 10 vuotta. Hän on ohjannut yksityisasiakkaita, yrityksiä ja viikkotunteja eri joogakouluilla sekä Kanadassa että Suomessa, joista suuren osan omilla studioillaan, joita hän ehti pyörittää reilu nelisen vuotta Helsingissä ja Lappeenrannassa. Lisäksi Liisa on ollut opettamassa Yogaian online joogastudiolla useiden vuosien ajan. Hän on kansainvälisen jooga-allianssin sertifioima E-RYT500-joogaopettaja ja kouluttautuu jatkuvasti Tiffany Cruishankin luotsaaman Yoga Medicinen opeissa, josta valmistuu Therapeutic Specialist -nimikkeellä. Hän on myös suorittanut vuoristoturvallisuus sekä ensiapuopintoja, mitkä ovat syventäneet hänen tietämystä ihmiskehon fysiologisista ja anatomisista toiminnoista.
 
Liisalle on joogassa tärkeää henkinen puoli ja se, miten säännöllinen harjoitus voi ylläpitää kehon lisäksi myös mielen hyvinvointia. Hänelle jooga on ollut aina työkalu tasapainotella kiireisessä arjessa, mutta myös ennaltaehkäistä loukkaantumisia urheilussa, ja auttaa niin fyysiseen kuin henkiseen palautumiseen. Liisa opettaa sekä dynaamisempaa flow-joogaa että palautumista ja rentoutumista tukevaa Restoratiivista- ja Yin-joogaa.

Petra Streng

Petra aloitti joogan jo 90-luvulla hathajoogan parissa. Joogassa Petraa erityisesti viehättää virtaava liike, chakrat ja mantralaulu, sekä tietysti yhteisöllisyys.

Kundaliinijoogaan Petra tutustui Berliinissä vuonna 2000 ja vuonna 2018 hän valmistui kundaliiniohjaajaksi (KRI). Sittemmin Petra on kouluttautunut myös Feminine Yin®-ohjaajaksi.
Joogan opettamisen ohella Petra on kuvataiteilija, kirjoittaja ja muusikko, ja monilla hänen kursseillaan käytetään joogan lisäksi luovia ja taiteellisia menetelmiä. Petran sävellystä ja laulua voit kuulla mm. mantramusiikkia tekevän Vayu Naam -duon kappaleissa.

”Jooga on opettanut minua näkemään sellaisen syvyyden, joka meissä kaikissa on sisällämme. Hengityksessä sisään ja ulos tiivistyy koko elämän sykli ja kauneus.”

22B469BC-5186-4F91-99C8-19A9DC74B662

Susanna Maaniittu

Tutustuin joogaan jo 90-luvulla, jolloin Suomessakin alettiin tarjota ns. voimajoogatunteja. Harrastin sitä jonkin verran, mutta muu elämä heitti tielleni muutaman eri ammatin kautta oman yrityksen, jota pyöritin reilut 10 vuotta. Kun elämääni tuli taas seesteisempi hetki, syttyi vanha rakkauteni joogaan uudelleen ja löysin aamuisen asthanga-harjoituksen pariin Porvoossa.

Jooga avasi kokonaan uuden maailman ja säännöllisen harjoittelun hyödyt alkoivat näkyä heti: konttorityön aiheuttamat lihaslukot avautuivat yksi toisensa jälkeen ja huomasin miten kehoon varastoituneet tunnelukot alkoivat hellittää. Asthangajoogassa liike ja hengitys tukevat toisiaan ja harjoituksen aikana saavutettu rentous kantaa pitkälle päivään. Tunnustaudun aamuihmiseksi – sellaiseksi joka on tehnyt aamuharjoituksen, kerännyt 5 litraa mustikoita lähimetsästä  ja neulonut villasukat jo kun aamu-uniset ystäväni vasta availevat silmiään. Aika ärsyttävää!

Rakkauteni joogaan roihahti oikein kunnolla liekkeihin, kun päätin opiskella joogaohjaajaksi ja valmistuin Vinyasa Flow -ohjaajaksi Loviisasta. Nyt elämässäni on kääntynyt uusi lehti, ja toivon voivani sytyttää rakkauden joogaan myös muihin.

Joogan mieleen ja kehoon hyväätekevät vaikutukset ovat kaikkien ulottuvilla – joogamatolla.

43DD2BA9-6745-45E9-9481-88A8EEDDF8E2_1_201_a

Sara Arvonen

Olen lempeä ja ystävällinen, jonka sydäntä lähellä on ihmisten kohtaaminen. Joogaopettajana haluan luoda tilan, jossa voidaan löytää sisäinen voima ja rakkaus itseä kohtaan. Elämän energia ja rakkaus ovat minulle tärkeitä asioita. Pyrin välittämään näitä arvoja harjoituksissani.

Luovuus on aina ollut osa minua ja se heijastuu myös opetukseeni. Nautin uusien tapojen löytämisestä ja erilaisten asioiden yhdistämisestä luodakseni ainutlaatuisia harjoituksia. Rakastan kehittää itseäni ja luoda uutta!

”Jooga on minulle enemmän kuin pelkkä fyysinen harjoitus – se on kokonaisvaltainen matka itseen. Se auttaa keskittymään hetkeen, kuuntelemaan kehoa sekä löytämään kehon ja mielen yhteyden. Joogaharjoitusten vaikutukset ulottuvat arkeeni. Olen rauhallisempi, tasapainoisempi ja läsnäolevampi. Stressi ei enää hallitse minua, vaan pystyn kohtaamaan haasteet lempeästi ja selkeällä mielenkiinnolla. Opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Joogan avulla tunnen rauhan kehossa, hymyn sydämessä ja löydän luonnollisen tasapainon, joka heijastuu ympäröivään maailmaan.”

Maria

Maria jätti vuonna 2020 Helsingin ja pankkiuran taakseen ja heittäyi täysillä omaan sielunkutsumukseen henkisyyden ja äänirentoutuksien parissa. Hänen intohimoja ovat oman henkisen kasvun polun lisäksi muiden tukeminen vastaavalla matkalla sekä erilaiset rentoutus- ja meditaatiomenetelmät.

Maria ihastui äänirentoutuksiin kertaheitolla kokiessaan ääniaaltojen kokonaisvaltaisen ja harmonisoivan vaikutuksen kehossa, mielessä ja sielussa. Äänirentoutukset ovat oiva tapa löytää reitti omaan sisimpään ja kuulla kehon ja intuition kuiskaukset, joilla arjessa ei välttämättä ole tilaa ilmentyä.

Jooga Porvoossa Maria tarjoaa rentouttavia sointukylpyjä äänimaljojen, gongin ja muiden ihanien eksoottisten soitinten parissa Peter Hess -metodin mukaisesti. Maria on myös kouluttautunut Reiki Master ja tykkää oppia jatkuvasti uutta rentoutumisen ja itsensä kehittämisen alueilla.

“Äänirentoutus on opettanut minulle rauhoittumista, kärsivällisyyttä ja oman sisäisen maailman kuulemista. Harmonia ja mielenrauha ovat mittaamattoman arvokasta valuuttaa elämässä ja arjen tohinoissa.”

93B17192-5C43-477D-A489-FAB3A7200A26_1_201_a

Solja Temmes

Solja kiinnostui joogasta teini-ikäisenä ja se on ollut osa hänen elämäänsä siitä lähtien. Soljan joogan harjoittaminen sai nuorena sysäyksen hathajoogasta ja ashtangajoogasta. Myöhemmin mukaan tulivat iyengar-jooga, yinjooga, pranayama ja meditaatio.
 
Solja tutustui lopulta myös vähemmän tunnettuun scaravellijoogaan ja teki siitä joogaopettajakoulutuksen Helen Noakesin johdolla. Scaravellijooga keskittyy selän hyvinvointiin, kehon jännitysten vapauttamiseen ja hengitykseen.
 
Oman lapsen syntymän myötä Solja kouluttautui myös raskaus- ja synnytyksen jälkeisen joogan ohjaajaksi. Se syvensi taas uudella tavalla ymmärrystä kehosta ja anatomiasta, ja miten jooga tukee elämän eri vaiheissa. Solja korostaa opetuksessaan yksilöllisyyttä ja kuuntelemista. Kehomme ovat erilaisia ja siksi myös joogan tulisi vastata erilaisiin tarpeisiin. Ilo ja nauru ovat isossa osassa Soljan tunneilla.