Opettajien esittelyt

“Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa.
Se tekee  elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.”

Kaisa

Kaisa oli hyvin epäileväinen ensi kertaa joogamatolle astuessaan mutta ajatukset muuttuivat kertaheitolla. Astangajooga löytyi kuin lahjana tasapainottamaan tuolloin kiireistä ja stressaavaa yrittäjän arkea. Pian astanga vei Kaisan sydämen kokonaan, hän myi omaisuutensa ja lähti Intiaan, Yoga Gurukulaan, opiskelemaan astangajoogaa. Sieltä hän on saanut oppinsa opettajaltaan, Vijaya Kumar Manjalta. Nyt Kaisa on opettanut jo useamman vuoden joogaa Porvoossa ja into opettamiseen vain kasvaa. Kaisan energinen luonne on tuonut Kaisan fyysisen astangajoogan pariin, mutta sama laji on opettanut Kaisaa myös rauhoittumaan ja arvostamaan elämän pieniä asioita.

Jooga on opettanut että joogaharjoitusten kautta me voidaan kokea jotain sellaista, mitä ei voida mielellä pakottaa, silmin nähdä tai käsin koskea. Jooga on myös opettanut sen, että opittavaa on todella paljon!

​​Sanni

Tanssia rakastavalle Sannille Flow tuntuu juuri omimmilta koska siinä asanat virtaavat kuin tanssi. Välillä arki pienen lapsen kanssa käy hektiseksi ja silloin Sanni maadoittaa itseään Yin-joogan parissa. Sannin leikkisä luonne ja mukaansa tempaava tapa ohjata joogaa saa jokaisen tuntemaan olonsa kotoisaksi joogamatolla. Sanni on kouluttautunut joogaohjaajuuden lisäksi teatteri-ilmaisunohjaajaksi ja liikunnanohjaajaksi. Tämä näkyy Sannin joogatunneilla; ohjaus on selkeää ja Sanni osaa ottaa huomioon variaatioita tarvitsevat oppilaat.

Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa. Se tekee elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.

Catharina

Catharinan varhaiset aamut lähtevät liikkeelle joogamatolta, vaikka vielä jokunen vuosi sitten hän oli sitä mieltä, että ei ole lainkaan aamuihminen. Hän opettaa astangajoogaa aina maanantai-iltaisin ja tuurailee myös muita astangatunteja. Catharinan taitavat kädet näkyvät niin joogatunneilla lempeinä avustuksina, taiteen parissa maalauksissa ja joogatunnin jälkeen voit nauttia teetä hänen tekemistä teekupeista. Catharina loihtii myös joogakasseja ja kaikkea muuta, mitä voit ihastella Jooga Porvoon tiloissa!

Jooga on opettanut minua kuuntelemaan ja ymmärtämään itseäni. Elämä muuttuu jatkuvasti, joten joogasta löytyy loistavat työkalut mukautua muutoksiin ja hyväksyä elämä sellaisena kuin se milloinkin on.

Emma

Emma on Porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja ja kolmen lapsen äiti. Emman joogapolku alkoi 2000-luvun vaihteessa astangajoogalla. Takana on 250h RYT- joogaohjaajaopinnot sekä Slow Yoga- opettajan koulutus Janne Kontalan johdolla. Emma on opiskellut kolme vuotta joogaterapiaa Ganesh Mohanin johdolla kansainvälisessä Svastha Yoga Therapy- koulutuksessa.

Mielen vakauttamista ja rauhoittamista Emman ohjauksessa haetaan kehon tarkkojen linjausten ja hengityksen tietoisen tarkkailun kautta. Keho ja oma mieli ovat loputon tutkimuskenttä, jossa joogan harjoituksilla voi omaa elämäänsä suunnata tasapainoisempaan suuntaan. Jooga ei ole ryppyotsaista pakertamista, vaan myös iloa ja leikkiä ja Emman joogaan kuuluu olennaisena osana huumori ja hauskuus.

Anatomian tuntemus ja kehon toiminnallisten ulottuvuuksien tutkiminen näkyvät myös joogan ohjaamisessa. Viikkotuntien ohjauksen lisäksi Emma opettaa joogaohjaajakoulutuksissa ympäri maailmaa sekä kouluttaa joogaterapeutteja.

Maria

Maria jätti vuonna 2020 Helsingin ja pankkiuran taakseen ja heittäyi täysillä omaan sielunkutsumukseen henkisyyden ja äänirentoutuksien parissa. Hänen intohimoja ovat oman henkisen kasvun polun lisäksi muiden tukeminen vastaavalla matkalla sekä erilaiset rentoutus- ja meditaatiomenetelmät.

Maria ihastui äänirentoutuksiin kertaheitolla kokiessaan ääniaaltojen kokonaisvaltaisen ja harmonisoivan vaikutuksen kehossa, mielessä ja sielussa. Äänirentoutukset ovat oiva tapa löytää reitti omaan sisimpään ja kuulla kehon ja intuition kuiskaukset, joilla arjessa ei välttämättä ole tilaa ilmentyä.

Jooga Porvoossa Maria tarjoaa rentouttavia sointukylpyjä äänimaljojen, gongin ja muiden ihanien eksoottisten soitinten parissa Peter Hess -metodin mukaisesti. Maria on myös kouluttautunut Reiki Master ja tykkää oppia jatkuvasti uutta rentoutumisen ja itsensä kehittämisen alueilla.

Janica

Janican joogapolku alkoi 2000-luvun alussa mutta itselle omin harjoitus löytyi vuonna 2010 opettaja Meri Mortin johdolla. Merin opettaman, Vanda Scaravellin inspiroiman, Vapauden joogan luova ja salliva ote joogaan vei mennessään.

Tutkiva tapa tehdä joogaa oli täydellinen vastapaino hektiselle arjelle koska harjoituksessa ei pyritty tiettyihin muotoihin eikä “suoritettu” joogaa. Tätä lähestymistapaa myös Janica toteuttaa tunneilla – harjoitus on matka, ei päämäärä.

Joogaopettajakoulutuksen Janica suoritti Joogakoulu Shantissa Meri Mortin ja Kylli Kukkin johdolla. Janica on kahden pojan äiti ja markkinointiyrittäjä mm. jooga-alan yrityksille.

Jooga on opettanut että mitä paremmin aistimme kehoamme, sitä paremmin voimme. Hiljentyminen ja kehotietoisuus, eli herkkyys aistia oman kehon viestejä, ovat tie tasapainoon.

Tero

Tero on harjoittanut astangajoogaa kaksikymmentä vuotta ja ohjannut sitä Porvoossa 2014 lähtien. Hän pyrkii tasapainoiseen, rauhalliseen elämäntapaan, syö terveellisesti ja nukkuu sikeästi. Jooga luo tälle hyvän perustan.

Astanga on voimakas joogamuoto, joka säännöllisellä harjoittelulla muokkaa ulkoisesti ja sisäisesti. Ohjaajana Tero on usein nähnyt oppilaissan ilahduttavan muutoksen, kun energiat alkavat virrata ja mieli kirkastuu.

Tero on kehotyypiltään jäykkä, ja siksi astanga sopii hänelle erityisen hyvin. Hän on itse kohdannut joogassa haasteita, loukkaantumisista lähtien, ja mieluusti hän jakaa näitä kokemuksiaan. Hän antaa voimakkaita ja hienovaraisia avustuksia, jotka kuuluvat olennaisesti astangan menetelmään. Hänellä on hierojan koulutus ja hän kartuttaa jatkuvasti anatomian tuntemustaan. Hän on perehtynyt myös buddhalaiseen meditaatioon.

Malina

Malina on kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja ja ala-asteikäisen pojan äiti. Hänen missiona on tuoda jooga mahdollisimman monen lapsen elämään. Malina rakastaa astangajoogaa ja meditointia. Hän tarjoaa Jooga Porvoon hoitohuoneella lapsille satuhierontaa ja aikuisille energiahoitoja. Malina on helposti lähestyttävä, positiivinen ja innostava. Lasten mielestä hän on huippuope, ihan paras!

Jooga on opettanut minulle tietoista läsnäoloa, mielen hiljentämistä ja kärsivällisyyttä. Osaan elää paremmin hetkessä, nähdä koko elämän ja universumin kauneuden tässä ja nyt.

Justine

Justine, the founder and proprietor of PRASAD, is an Ayurvedic consultant, Yoga teacher, and Herbalist. Born in Canada, she lives in Porvoo, Finland.

Her Ayurvedic offerings focus on ”Ayurveda for Nordic Lifestyle”, taking into account the Finnish climate and Western traditional medicine.

At Yoga Porvoo Justine teaches Seasonal Yoga Class in English. Ayurveda consultations and Ayurveda treatments are also available at Jooga Porvoo. www.prasad.fi

Annika

Palmuja ja merta rakastava Annika koukuttui yin joogaan heti ensi kerrasta. Se toi tasapainoa ja opetti tavan arjessa rentoutumiseen. Yin jooga opetti vain olemaan ja pois suorittamisesta. Annika päätyi ohjaajaksi uteliaisuudesta oppia syvemmin joogaa, keho-mieli yhteyttä ja anatomiaa.

Nyt hän kokee, että oppeja on kiva jakaa muille. Annika on opiskellut yin joogaa ja embodied yiniä. Vapaa-ajalla Annika viihtyy mökillä perheen kesken ja hän viettää mielellään aikaa koirien kanssa luonnossa liikkuen.

Annikan tunneilla välittyy yinin myötä levollisuus, mutta samalla myös ilo ja fiilis, ettei kaikki ole niin vakavaa! 

Katja

Katja löysi joogan yli 20 vuotta sitten astangajoogan parista. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Siitä lähtien hän on harjoittanut joogaa ja kokeillut erilaisia joogatyylejä. Lähellä sydäntä ovat tällä hetkellä niin dynaamiset kuin restoratiiviset joogamuodot. 

Jooga on auttanut Katjaa elämän ylä- ja alamäessä, rentouttaen ja rauhoittaen kehoa ja mieltä. Jooga auttaa Katjaa pysymään terveenä ja vahvana. Se on täydellistä vastapainoa kiireiselle työelämälle. Joogatunneilla Katja haluaa jakaa omia oivalluksia, ohjaajakoulutuksessa saamiaan oppeja sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Petra

Petra aloitti joogan jo 90-luvulla hathajoogan parissa. Joogassa Petraa erityisesti viehättää virtaava liike, chakrat ja mantralaulu, sekä tietysti yhteisöllisyys.
Kundaliinijoogaan Petra tutustui Berliinissä vuonna 2000 ja vuonna 2018 hän valmistui kundaliiniohjaajaksi (KRI). Sittemmin Petra on kouluttautunut myös Feminine Yin®-ohjaajaksi.
Joogan opettamisen ohella Petra on kuvataiteilija, kirjoittaja ja muusikko, ja monilla hänen kursseillaan käytetään joogan lisäksi luovia ja taiteellisia menetelmiä. Petran sävellystä ja laulua voit kuulla mm. mantramusiikkia tekevän Vayu Naam -duon kappaleissa.

Heidi

Heidi löysi astangajoogan vuonna 2000 ja se oli kuin kotiinpaluu. Leikattu polvi pääsi kuntoutumaan samalla kun mieli tyyntyi ja henki avartui. Intia ja Mysore kutsuivat muutaman vuoden jälkeen, joogaharjoitus muuttui intensiivisemmäksi ja opettaminen (tai lähinnä siinä vaiheessa oman kokemuksen jakaminen) nousi oman harjoituksen rinnalle.

Oppijuuden kaipuu vei Heidin Yogagurukulaan Vijaya Manjan oppiin vuonna 2011. Siitä tuli koti kymmeneksi vuodeksi ja siellä alkoi uudenlainen ajanjakso, jossa henkinen elämäntapa sai vahvistua kaiken arjen tohinan keskellä.

Viime vuoden Heidi on viettänyt Suomessa, nauttinut paluusta juurille ja Luontoon. Opettamisessa Heidille on tärkeää harjoittelijoiden oman henkilökohtaisen tien myötätuntoinen tukeminen, kuunteleminen ja rehellisyys.