Opettajien esittelyt

“Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa.
Se tekee  elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.”

Kaisa Kantola

Kaisa oli hyvin epäileväinen ensi kertaa joogamatolle astuessaan mutta ajatukset muuttuivat kertaheitolla. Astangajooga löytyi kuin lahjana tasapainottamaan tuolloin kiireistä ja stressaavaa yrittäjän arkea. Pian astanga vei Kaisan sydämen kokonaan, hän myi omaisuutensa ja lähti Intiaan, Yoga Gurukulaan, opiskelemaan astangajoogaa. Sieltä hän on saanut oppinsa opettajaltaan, Vijaya Kumar Manjalta. Nyt Kaisa on opettanut jo useamman vuoden joogaa Porvoossa ja into opettamiseen vain kasvaa. Kaisan energinen luonne on tuonut Kaisan fyysisen astangajoogan pariin, mutta sama laji on opettanut Kaisaa myös rauhoittumaan ja arvostamaan elämän pieniä asioita.

Jooga on opettanut että joogaharjoitusten kautta me voidaan kokea jotain sellaista, mitä ei voida mielellä pakottaa, silmin nähdä tai käsin koskea. Jooga on myös opettanut sen, että opittavaa on todella paljon!

​​Sanni Pekkala

Tanssia rakastavalle Sannille Flow tuntuu juuri omimmilta koska siinä asanat virtaavat kuin tanssi. Välillä arki pienen lapsen kanssa käy hektiseksi ja silloin Sanni maadoittaa itseään Yin-joogan parissa. Sannin leikkisä luonne ja mukaansa tempaava tapa ohjata joogaa saa jokaisen tuntemaan olonsa kotoisaksi joogamatolla. Sanni on kouluttautunut joogaohjaajuuden lisäksi teatteri-ilmaisunohjaajaksi ja liikunnanohjaajaksi. Tämä näkyy Sannin joogatunneilla; ohjaus on selkeää ja Sanni osaa ottaa huomioon variaatioita tarvitsevat oppilaat.

Jooga on opettanut rakkautta, myös itseä kohtaan. Kyllä se vaan on niin, että kun rakastaa itseään, rakastaa myös kaikkea ympärillä olevaa. Se tekee elämästä paljon onnellisempaa ja rikkaampaa.

Catharina Forsström

Catharinan varhaiset aamut lähtevät liikkeelle joogamatolta, vaikka vielä jokunen vuosi sitten hän oli sitä mieltä, että ei ole lainkaan aamuihminen. Hän opettaa astangajoogaa aina maanantai-iltaisin ja tuurailee myös muita astangatunteja. Catharinan taitavat kädet näkyvät niin joogatunneilla lempeinä avustuksina, taiteen parissa maalauksissa ja joogatunnin jälkeen voit nauttia teetä hänen tekemistä teekupeista. Catharina loihtii myös joogakasseja ja kaikkea muuta, mitä voit ihastella Jooga Porvoon tiloissa!

Jooga on opettanut minua kuuntelemaan ja ymmärtämään itseäni. Elämä muuttuu jatkuvasti, joten joogasta löytyy loistavat työkalut mukautua muutoksiin ja hyväksyä elämä sellaisena kuin se milloinkin on.

Emma Slow

Emma on Porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja ja kolmen lapsen äiti. Emman joogapolku alkoi 2000-luvun vaihteessa astangajoogalla. Takana on 250h RYT- joogaohjaajaopinnot sekä Slow Yoga- opettajan koulutus Janne Kontalan johdolla. Emma on opiskellut kolme vuotta joogaterapiaa Ganesh Mohanin johdolla kansainvälisessä Svastha Yoga Therapy- koulutuksessa.

Mielen vakauttamista ja rauhoittamista Emman ohjauksessa haetaan kehon tarkkojen linjausten ja hengityksen tietoisen tarkkailun kautta. Keho ja oma mieli ovat loputon tutkimuskenttä, jossa joogan harjoituksilla voi omaa elämäänsä suunnata tasapainoisempaan suuntaan. Jooga ei ole ryppyotsaista pakertamista, vaan myös iloa ja leikkiä ja Emman joogaan kuuluu olennaisena osana huumori ja hauskuus.

Anatomian tuntemus ja kehon toiminnallisten ulottuvuuksien tutkiminen näkyvät myös joogan ohjaamisessa. Viikkotuntien ohjauksen lisäksi Emma opettaa joogaohjaajakoulutuksissa ympäri maailmaa sekä kouluttaa joogaterapeutteja.

Petra Streng

Petra aloitti joogan jo 90-luvulla hathajoogan parissa. Joogassa Petraa erityisesti viehättää virtaava liike, chakrat ja mantralaulu, sekä tietysti yhteisöllisyys.

Kundaliinijoogaan Petra tutustui Berliinissä vuonna 2000 ja vuonna 2018 hän valmistui kundaliiniohjaajaksi (KRI). Sittemmin Petra on kouluttautunut myös Feminine Yin®-ohjaajaksi.
Joogan opettamisen ohella Petra on kuvataiteilija, kirjoittaja ja muusikko, ja monilla hänen kursseillaan käytetään joogan lisäksi luovia ja taiteellisia menetelmiä. Petran sävellystä ja laulua voit kuulla mm. mantramusiikkia tekevän Vayu Naam -duon kappaleissa.

24AD254A-5D64-4FA4-B649-EF028B8929B9_1_201_a

Justine Cedenberg

Justine, the founder and proprietor of PRASAD, is an Ayurvedic consultant, Yoga teacher, and Herbalist. Born in Canada, she lives in Porvoo, Finland.

Her Ayurvedic offerings focus on ”Ayurveda for Nordic Lifestyle”, taking into account the Finnish climate and Western traditional medicine.

At Yoga Porvoo Justine teaches Seasonal Yoga Class in English. Ayurveda consultations and Ayurveda treatments are also available at Jooga Porvoo. www.prasad.fi

Maria

Maria jätti vuonna 2020 Helsingin ja pankkiuran taakseen ja heittäyi täysillä omaan sielunkutsumukseen henkisyyden ja äänirentoutuksien parissa. Hänen intohimoja ovat oman henkisen kasvun polun lisäksi muiden tukeminen vastaavalla matkalla sekä erilaiset rentoutus- ja meditaatiomenetelmät.

Maria ihastui äänirentoutuksiin kertaheitolla kokiessaan ääniaaltojen kokonaisvaltaisen ja harmonisoivan vaikutuksen kehossa, mielessä ja sielussa. Äänirentoutukset ovat oiva tapa löytää reitti omaan sisimpään ja kuulla kehon ja intuition kuiskaukset, joilla arjessa ei välttämättä ole tilaa ilmentyä.

Jooga Porvoossa Maria tarjoaa rentouttavia sointukylpyjä äänimaljojen, gongin ja muiden ihanien eksoottisten soitinten parissa Peter Hess -metodin mukaisesti. Maria on myös kouluttautunut Reiki Master ja tykkää oppia jatkuvasti uutta rentoutumisen ja itsensä kehittämisen alueilla.

Janica Johansson

Janican joogapolku alkoi 2000-luvun alussa mutta itselle omin harjoitus löytyi vuonna 2010 opettaja Meri Mortin johdolla. Merin opettaman, Vanda Scaravellin inspiroiman, Vapauden joogan luova ja salliva ote joogaan vei mennessään.

Tutkiva tapa tehdä joogaa oli täydellinen vastapaino hektiselle arjelle koska harjoituksessa ei pyritty tiettyihin muotoihin eikä “suoritettu” joogaa. Tätä lähestymistapaa myös Janica toteuttaa tunneilla – harjoitus on matka, ei päämäärä.

Joogaopettajakoulutuksen Janica suoritti Joogakoulu Shantissa Meri Mortin ja Kylli Kukkin johdolla. Janica on kahden pojan äiti ja markkinointiyrittäjä mm. jooga-alan yrityksille.

Jooga on opettanut että mitä paremmin aistimme kehoamme, sitä paremmin voimme. Hiljentyminen ja kehotietoisuus, eli herkkyys aistia oman kehon viestejä, ovat tie tasapainoon.

Annika

Palmuja ja merta rakastava Annika koukuttui yin joogaan heti ensi kerrasta. Se toi tasapainoa ja opetti tavan arjessa rentoutumiseen. Yin jooga opetti vain olemaan ja pois suorittamisesta. Annika päätyi ohjaajaksi uteliaisuudesta oppia syvemmin joogaa, keho-mieli yhteyttä ja anatomiaa.

Nyt hän kokee, että oppeja on kiva jakaa muille. Annika on opiskellut yin joogaa ja embodied yiniä. Vapaa-ajalla Annika viihtyy mökillä perheen kesken ja hän viettää mielellään aikaa koirien kanssa luonnossa liikkuen.

Annikan tunneilla välittyy yinin myötä levollisuus, mutta samalla myös ilo ja fiilis, ettei kaikki ole niin vakavaa! 

Heidi Parviainen

Heidi löysi astangajoogan vuonna 2000 ja se oli kuin kotiinpaluu. Leikattu polvi pääsi kuntoutumaan samalla kun mieli tyyntyi ja henki avartui. Intia ja Mysore kutsuivat muutaman vuoden jälkeen, joogaharjoitus muuttui intensiivisemmäksi ja opettaminen (tai lähinnä siinä vaiheessa oman kokemuksen jakaminen) nousi oman harjoituksen rinnalle.

Oppijuuden kaipuu vei Heidin Yogagurukulaan Vijaya Manjan oppiin vuonna 2011. Siitä tuli koti kymmeneksi vuodeksi ja siellä alkoi uudenlainen ajanjakso, jossa henkinen elämäntapa sai vahvistua kaiken arjen tohinan keskellä.

Viime vuodet Heidi on viettänyt Suomessa, nauttinut paluusta juurille ja luontoon. Opettamisessa Heidille on tärkeää harjoittelijoiden oman henkilökohtaisen tien myötätuntoinen tukeminen, kuunteleminen ja rehellisyys.

Liisa Laine

Solja Temmes

Solja kiinnostui joogasta teini-ikäisenä ja se on ollut osa hänen elämäänsä siitä lähtien. Soljan joogan harjoittaminen sai nuorena sysäyksen hathajoogasta ja ashtangajoogasta. Myöhemmin mukaan tulivat iyengar-jooga, yinjooga, pranayama ja meditaatio.
 
Solja tutustui lopulta myös vähemmän tunnettuun scaravellijoogaan ja teki siitä joogaopettajakoulutuksen Helen Noakesin johdolla. Scaravellijooga keskittyy selän hyvinvointiin, kehon jännitysten vapauttamiseen ja hengitykseen.
 
Oman lapsen syntymän myötä Solja kouluttautui myös raskaus- ja synnytyksen jälkeisen joogan ohjaajaksi. Se syvensi taas uudella tavalla ymmärrystä kehosta ja anatomiasta, ja miten jooga tukee elämän eri vaiheissa. Solja korostaa opetuksessaan yksilöllisyyttä ja kuuntelemista. Kehomme ovat erilaisia ja siksi myös joogan tulisi vastata erilaisiin tarpeisiin. Ilo ja nauru ovat isossa osassa Soljan tunneilla.